Zde může být vaše reklama.

ZASTAVENÝ PROVOZ Další problémy na dálnici. Dvě nehody na stejném místě

Další problémy na dálnici. Dvě nehody na stejném místě

foto: Policie ČR

06. 05. 2024 - 11:57

Dvě nehody na téměř stejném místě, ale v opačných směrech, se odehrály v neděli dopoledne na dálnici D35. Kousek před Olomoucí, nedaleko kruhového objezdu u Globusu v katastru Křelova, se nejprve srazila dvě auta ve směru na ohelnici, o chvíli později došlo ke složitější a vážnější nehodě ve směru na Olomouc. Jeden z účastníků skončil v nemocnici. 

Nejprve krátce před 10. hodinou neubrzdila 44letá řidička svůj VW Golf a narazila do před ní jedoucího vozu Hyundai, které řídila 39letá řidička. Tuto relativně banální nehodu přivolaní policisté vyřešili na místě bez omezení provozu.

Krátce na to se ale na opačné straně ve směru na Olomouc odehrála další srážky aut. Šestadvacetiletá řidička VW Passat jela v levém pruhu a pravděpodobnmě jela příliš rychle, přičemž narazila zezadu do před ní jedoucího VW Golf. Jeho 54letý řidič se přitom snažil srážce vyhnout - když viděl přibližující se vozidlo, přejížděl z levého jízdního pruhu do pravého a zpět. Přesto ale do něj zezadu najela mladá řidička, takže Golf narazil do středových svodidel. Rychle jedoucí Passat pak narazil jak do středových svodidel, tak do svodidel při pravém okraji vozovky. 

Na místě zasahovala kromě policie i zdravotnická záchranné služba a hasiči. Spolujezdkyně z VW Golf byla při nehodě bohužel zraněna a musela být převezena záchrankou do Fakultní nemocnice Olomouc. Důsledkem srážky došlo i ke hmotné škodě na svodidlech a na obou vozidlech v předběžné výši 140 tisíc korun. Přítomnost alkoholu u řidičů vyloučila provedená dechová zkouška. Po nehodě byl úsek silnice v obou směrech na hodinu zcela uzavřen, plný provoz byl v obou směrech obnoven po 12. hodině.

Okolnostmi druhé nehody se policie nadále zabývá. 

Další články