Zde může být vaše reklama.

KOUZELNÁ FLÉTNA Jeden z nejlepších orchestrů světa zve na tajemnou Mozartovu operu

Jeden z nejlepších orchestrů světa zve na tajemnou Mozartovu operu

foto: Kino Metropol

05. 09. 2024 - 11:55

Mimořádnou projekci slavné Mozartovy opery Kouzelná flétna pořádá tuto sobotu od 18 hodin olomoucké kino Metropol. Špičkové představení je součástí Rakouské sezony v Olomouci.

Jedná se o originální zpracování tajemné opery, která údajně obsahuje řadu odkazů k zednářskému hnutí. Kouzelnou flétnu pro slavný Salzburský festival nastudovala neméně slavná Vídeňská filharmonie a přizvala k tomu řadu špičkových sólistů. V kině Metropol uvidíte záznam tohoto jedinečného představení.  Operu si můžete užít zdarma, kdo chce mít ale jisté místo, měl by raději využít rezervační systém kina Metropol.

Kouzelná flétna je poslední operou W. A. Mozarta. Poprvé byla hrána ve Vídni 30. září roku 1791, tedy pouhé tři měsíce před autorovou smrtí. Libreto k ní napsal divadelník Emanuel Schikaneder, je psáno německy. Skladatel se vrací k formě singspielu, zpěvohry s mluvenými dialogy. V této fantastické opeře se pohádkové a komické prvky snoubí s moudrou filosofií a symbolikou tajuplného zednářského hnutí, jehož byl Mozart členem. Příběh lásky prince Tamina a princezny Paminy, kteří překonají všechny překážky a zkoušky na cestě za společným štěstím, je jedním z nejhranějších děl světového operního repertoáru.

Další články