Zde může být vaše reklama.

Náročný týden přípravy Nyní už pojedeme naostro, řekl Látal

Nyní už pojedeme naostro, řekl Látal

foto: Petr Pelíšek

28. 07. 2020 - 11:02

Trenér SK Sigma Olomouc Radoslav Látal má konečně k ruce kompletní kádr. Pozdější nástup do přípravy měli povolený stoper Roman Hubník a útočník Pavel Zifčák. Oba už jsou od pondělí v zápřahu a můžou se objevit v přípravných zápasech tohoto týdne. Ve středu hraje Sigma doma s Rosicemi, v sobotu potom v Rakvicích s Trnavou. A mezi tím je a jejich spoluhráče čekají náročné tréninkové dávky kondiční pasáže přípravy. „Ani moc nebereme ohledy na ta utkání, v sobotu na Trnavu půjdeme po velké zátěži. Ale jinak to nejde, to je snad jediný týden, kdy můžeme takto trénovat,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Zpět v Sigmě je útočník Pavel Zifčák. Jaké s ním máte plány?
Vrátil se po určitě povedeném hostování v Pardubicích. Sledovali jsme ho. Sice tam nastupoval na pravé záloze, což je pro něj trošku neobvyklý post, my s ním spíše počítáme na hrot. Umí dobře podržet míč, uhrát ho, sklepnout. Odešel nám Juliš, takže na jeho místo ho budeme zkoušet.

Navíc on je trošku jiný typ, než bývá v Sigmě obvyklé. Je hodně silový, hraje do těla, je dobrý v osobních soubojích, neuhne.
Přesně tak. Je to takový hráč, umí i přitvrdit. Samozřejmě někteří, jako třeba Daněk, mají o něco lepší práci s míčem. Ale je to trošku jiný typ, než tady máme.

Teď s ním jen pracovat a jeho schopnosti vybrousit.
Určitě ano. Budeme ho zkoušet na hrotu. Máme v přípravě tři těžké zápasy – Trnavu, Pardubice, Brno. Tam ho vyzkoušíte.

A vyzkoušíte ho jen na hrotu útoku nebo i na pravém kraji zálohy:
Jen na hrotu. Na pravé straně ne. Myslím, že to jeho post není. Vždycky tady hrával takovou tu špici, je silový, podrží balon.

Jak moc vás nazlobilo to, že se nakonec minulý týden ligová utkání nehrála? Ztratili jste týden přípravy, protože jste se museli chystat na mistrovská utkání a pak bylo všechno jinak.
Nazlobilo … S tím už se potýkáme od března, že se stane, že je nakonec všechno jinak. Samozřejmě museli jsme ukončit dovolenou a připravovali jsme se tak, abychom ta utkání odehráli se ctí a dobře, aby to nějak vypadalo. Ani jsme v tom týdnu mužstvo nějak nezatížili, chystali jsme se na zápasy. A po nich jsme chtěli najet na přípravu.

A nyní už budou hráči zatíženější a budou trénovat pořádně, tak jak je v přípravě nutné?
Ano. Teď dostanou zabrat. Za ten první týden už jsou rozdýchaní, před tím měli individuální tréninky doma. Nyní už pojedeme naostro. Ani moc nebereme ohledy na ta utkání, v sobotu na Trnavu půjdeme po velké zátěži. Ale jinak to nejde, to je snad jediný týden, kdy můžeme takto trénovat.

V přípravě s týmem už je také stoper Roman Hubník. Ten měl také individuální přípravu i v čase dovolené. Měl program nějak upravený vzhledem k tomu, že už je zkušenější hráč?
Samozřejmě upravený, ale ne s ohledem na věk, spíš na to, že neměl dovolenou tak dlouhou, hrál déle, než my. Naši někteří hráči leželi už týden u moře a on ještě hrál. Měl tam něco spíš na rozběhání, aby přišel do tréninku připravený.

Další články