Lanýžové degustační menu

Hanácká kuchyně Oslaďte si život hanáckými vdolky

Oslaďte si život hanáckými vdolky
Zdroj: Ženy

23. 06. 2019 - 12:00

Dnes si pro změnu neukážeme úplně obědové jídlo, za to však si díky receptu na hanácké vdolky budete moct osladit život. A to už se přece vyplatí.

Na těsto budete potřebovat 500 gramů polohrubé mouky, jednu kostku droždí, 50 gramů cukru, jeden hrnek mléka, 200 mililitrů rostlinného oleje, špetku soli a jedno vejce.
 
Na náplň pak bude zapotřebí půl kila tvarohu, hrst rozinek, jedno vejce, lžíce másla, balíček vanilkového cukru, hrst citronové kůry, povidla, drobenku a cukr.
 
A teď už se vrhneme na samotnou přípravu. Z droždí, části vlažného mléka, 1 lžíce cukru a 1 lžíce mouky si nejprve připravíme kvásek. Po vykynutí vymícháme s ingrediencemi na těsto a necháme kynout.
 
Protože bychom se asi ukousali nudou, připravíme si mezitím náplň. A to hrozně jednoduše, všechny ingredience jednoduše smícháme dohromady. Z těsta pak uděláme vdolky, naplníme tvarohem, uzavřeme, otočíme a dlaní vytvoříme důlek, který potřeme povidly a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C na vymazaném plechu.
 
Pak už jen počkat, až trochu vychladnou, aby nás z toho nebolelo bříško a můžeme se pustit do jídla. Dobrou chuť!

Další články