Zde může být vaše reklama.

První výhra přípravy Devatenáctka SK Sigma porazila divizní Hranice

Devatenáctka SK Sigma porazila divizní Hranice

foto: Petr Pelíšek

25. 01. 2020 - 15:04

Po dvou porážkách se tým SK Sigma Olomouc U 19 konečně dočkal v přípravě také vítězství. Dnes na stadionu v Řepčíně devatenáctka porazila divizní Hranice, vítězný gól dal útočník Lukáš Galus.

Byť jde o přípravu, jsou i v této fázi sezony výsledky důležité. Mimo jiné také dodávají energii pro další práci. „I přesto, že jsou to přípravná utkání, tak by se mělo vždy vyhrávat. Samozřejmě vždy je to jenom otázkou toho, jak člověk k tomu konečnému výsledku dojde. Ale pro pocit hráčů, že práce, kterou děláme, má smysl, je to ověření v zápase vždy důležité. A to nejen z hlediska výkonu, ale také výsledkem. Po vyhraném utkání je pak zase práce v následujícím týdnu příjemnější,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka.

S přípravou je zatím kouč devatenáctky SK Sigma spokojený. „Musím říct, že kluci pracují výborně, na hřišti, v posilovně i terénu. Jedinou vadou jsou dvě dlouhodobější zranění, s tím spokojený nejsem, to mi dělá starosti. Ale jinak kluci pracují příkladně a bojují o místo,“ poznamenal Janotka.

Sigma U 19 se musí učit hrát bez dvou opor – Kryštof Daněk a Jáchym Šíp jsou v přípravě s prvoligovým áčkem. „Je jasné, že pokud se neprosadí v áčku, tak jejich zápasové vytížení by mělo být v béčku, aby si už zvykali na mužskou kopanou. Takže počítám s tím, že s námi půjdou hrát maximálně na výjimku. Jinak budou v áčku nebo béčku. Počítáme s tím. Šanci dostanou jiní hráči, zase můžou vyplavat další, je to pro ně příležitost,“ řekl Janotka. „Kryštof a Jáchym byli směrem do ofenzivy dominantní, počtem gólů nebo nahrávek, také tím, jak zaměstnávali soupeře. Oslabení je to výrazné, ale tvrdím, že výstup naší práce není v devatenáctce, ale v mužích. Takže je to spíš dobrá vizitka pro ty kluky, ocenění toho, jak pracovali, je to jejich odměna,“ poznamenal Janotka.

Posun Daňka se Šípem je také motivací pro další mladé hráče. „Jednoznačně kluci vnímají, že příležitost v áčku pro ně je. Vidí, že na mladých hráčích chce klub stavět,“ řekl Janotka.

Jeho svěřenci z dorostu už se začínají zabydlovat v prvoligovém kádru. Starty sbírají Zmrzlý, Zima, Trefil nebo Chytil se Zlatohlávkem, které vedl v mančaftu i v Lize mistrů. A nyní mají blízko do nejvyšší soutěže i Daněk se Šípem. „Je to příjemné, pozitivní, pro to tohle všichni od přípravek až po starší dorost děláme. Maximum pro to, abychom kluky připravili pro mužský fotbal, respektive pro první ligu. A ne jen pro tu, prostě na tu soutěže, kam až sahají jejich stropy a limity. My jim děláme maximální servis pro to, aby svůj potenciál prodali,“ poznamenal Janotka.

SK Sigma Olomouc U 19 – SK Hranice 2:1 (1:0)

Branky: 13. Hapal, 65. L. Galus – 50. Šustal.

SK Sigma U 19: 1. poločas: Obzina - Twardzik, Sklenář, Bednár, Řezník - Nováček, Vymětalík, Hapal - Hadaš, Fiala, Šidlík. 2. pol.: Obzina - Twardzik (68. Sklenář), Pavelka, Javora, Řezník (68. Bednár) - Nováček (68. Hapal), Vymětalík (68. Fiala), Hausknecht - Moussa, L. Galus, Šidlík (68. Hadaš). Trenér Tomáš Janotka.
SK Hranice: Páleník - Bezděk, Cagaš, Holec, Vyka – M. Kuchař, M. Lasovský  - Rak (46. Frydrych), D. Kuchař, Marek - Šustal. Trenér Radek Fojtů.

Další články