Zde může být vaše reklama.

Splněná povinnost Devatenáctka SK Sigma zvítězila nad Opavou

Devatenáctka SK Sigma zvítězila nad Opavou

foto: Petr Pelíšek

12. 03. 2022 - 14:50

Ve čtvrtém mistrovském utkání jara hrál tým SK Sigma Olomouc U 19 doma na stadionu v Řepčíně proti Opavě. Duel s posledním celkem tabulky Hanáci zvládli bez problémů a mají další tři body.

Sigma vstoupila zápasem do anglického týdne, v úterý hraje doma proti Českým Budějovicím a pak o víkendu v Karviné. Ale i přes herní převahu musela proti Opavě otáčet. Do vedení se totiž po patnácti minutách dostali hosté. Jenže za pár minut a ještě do poločasu to bylo všechno jinak. Ve 23. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Dohnálek do břevna a Mikulenka dorazil do brány. Za další sedm minut se Mikulenka prosadil po rohovém kopu. A sedm minut před koncem dal na tři jedna po povedeném úniku střelou k levé tyčce Michal. Další šance už pak Sigma neproměnila, Mikulenka trefil z penalty levou tyčku, Fabiánek z přímého kopu pravou.

„Byl to první utkání v anglickém týdnu, který nás čeká. Vstoupili jsme do něj aktivně, pak se pro nás nevyvíjelo dobře, soupeře jsme pustili do vedení. Musím ocenit rychlou reakci týmu, otočili jsme vývoj třemi brankami ještě do poločasu. Mrzí mě, že jsme druhý poločas nepřidali nějaké další branky, neproměnili jsme penaltu, nevyužili další příležitosti,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. „Byl to zápas, který jsme očekávali. Soupeř se v podstatě jen bránil. Chystali jsme se na to, že je těžší tvořit než bořit, což se ukázalo. Ale kvalita byla jednoznačně na naší straně, takže to byla otázka trpělivosti a dohrávání situací,“ podotkl.

Devatenáctka získala v úvodních čtyřech jarních kolech osm bodů, dosud neprohrála. „Se vstupem do jara musíme být spokojení, i přesto, že třeba hned v prvním kole jsme měli ve Zlíně vyhrát. Ale hráli jsme ve Zlíně, těžký zápas na Baníku, to byly dvě remízy. Pak jsme doma dvakrát jednoznačně vyhráli,  tak je to velice dobrý vstup a dobrý odraz do dalších zápasů. Abychom ještě více bodovali a stoupali tabulkou, což je náš cíl,“ řekl Janotka.

SK Sigma Olomouc U 19 – SFC Opava U 19 3:1 (3:1)

Branky: 23. a 30. Mikulenka, 38. Michl – 16. Cempírek. Rozhodčí: Kotala – Ehrenberger, Habermann. ŽK: Dodek, Hendrych, Petzuch, Groda. Diváci: 80.

SK Sigma U 19: Koutný - Saňák, Dohnálek (71. Pavlíček), Coufal, Stryk (71. Cubo) - Mikulenka, Fabiánek (59. Studený), Cahel - Michl, Hadaš (46. Hřivnáč), Vyhlídal (80. Nguyen). Trenér Tomáš Janotka.

Další články