Zde může být vaše reklama.

Hrají pro lídrovi 25. kolo: Sigma jede na Slavii

25. kolo: Sigma jede na Slavii

foto: Petr Pelíšek

31. 03. 2023 - 16:00

Po letošní první reprezentační přestávce se znovu rozjede fotbalová FORTUNA:LIGA. Pro tým SK Sigma Olomouc půjde o pořádně ostrý restart, Hanáci hrají první dubnovou sobotu v Praze proti Slavii, tedy s aktuálně prvním celkem tabulky. Začínat se bude v 19.00.

Sigma má formu, pravidelně boduje, drží desetizápasovou sérii bez prohry a je na dobré cestě splnit předsezónní cíl, když upevňuje postavení v první šestce. "V prvním týdnu od posledního zápasu jsme dali prostor hráčům, aby doléčili šrámy a podobně. Dobře jsme potrénovali. Od pondělí už se ale chystáme na Slavii jako na klasický ligový zápas," řekl Milan Kerbr, asistent trenéra SK Sigma. "Slavia je pochopitelně jeden z nejlepších týmů v lize, ne-li ten vůbec nejlepší. Sice nějaké body poztráceli, ale především veku. Doma jsou neskutečně silní. My se ale pojedeme porvat o dobrý výsledek a třeba i prodloužení naší série bez porážky," podotkl Kerbr.

„Moc se na zápas těšíme, čtrnáct dní se nehrálo. Doufejme, že vyjde počasí a kvalitní bude také hřiště. Výkonem budeme chtít navázat na poslední domácí utkání proti Plzni, které se nám povedlo. Polovina mužstva si plnila reprezentační povinnosti, druhá trénovala až do čtvrtka v Edenu. Přes víkend měli kluci volno s individuálním plánem. Od pondělí trénujeme společně a postupně se k nám připojují navrátilci z reprezentačních srazů,“ řekl trenér Slavie Jindřich Trpišovský pro klubový web. Pražané vědí, že je nečeká lehké utkání. „Celou sezonu Olomouc prokazuje formu a na jaře to jen potvrzuje. Tým je dlouho pohromadě, hráči i trenéři jsou na sebe zvyklí, což se odráží na jejich výkonech. Nedávno odehráli velmi dobré zápasy proti Plzni i Spartě. V kádru má Olomouc několik zkušených hráčů, kteří mužstvo dobře dirigují a jsou silní při standardních situacích. Zároveň ale nastupuje i několik perspektivních mladých hráčů, a výsledný mix tak slibuje velikou kvalitu. Jsou nebezpeční v zakládání útoků, držení míče, naopak do defenzivy má Olomouc řadu vyspělých hráčů za zády s jistým brankářem. Je to velmi komplexní tým, který nemá moc slabin, což dokázal i v našem prvním vzájemném zápase,“ podotkl Trpišovský.

V sestavě SK Sigma bude opět scházet stoper Vít Beneš, který v domácím utkání proti Českým Budějovicím utrpěl zranění v obličeji a musel na operaci. Slavii bude pro trest za vyloučeních chybět střelec Olayinka.

Zápas SK Slavia Praha versus SK Sigma Olomouc začne v soboru 1. dubna v 19.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ladislav Sziksay, asistovat na pomezí mu budou Jaroslav Kubr a Lukáš Machač.

Jak nastoupí:
Slavia Praha: Kolář – Masopust, Ogbu, Holeš, D. Jurásek – Ševčík, Oscar – Douděra, Lingr, Tecl - Van Buren. Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma Olomouc: Macík – Pokorný, Poulolo, Sláma – Navrátil, Pospíšil, Breite, Ventúra, Vodháněl – Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články