Lanýžové degustační menu

Kliment dostal červenou Fotbalisté SK Sigma před repre pauzou prohráli

Fotbalisté SK Sigma před repre pauzou prohráli

foto: Petr Pelíšek

06. 10. 2024 - 18:37

V 11. kole Chance ligy se fotbalistům SK Sigma Olomouc nepovedlo bodovat. Doma proti Bohemians byli od 9. minuty v deseti poté, co byl neobvykle vyloučen brankář Jan Kliment. Svěřenci trenéra Tomáše Janotky sice bojovali, ale byla z toho prohra jedna tři.

Hanáci dostali červenou kartu ve třetím ligovém zápase po sobě. Proti Bohemians musela hrát v početní nevýhodě už od 9. minuty. Ale tentokrát to bylo mimořádně kuriózní. Kliment byl bez míče obtěžován a držen Vondrou. A ve snaze zbavit se ho se po něm ohnal loktem. Hráč Bohemians si pak poležel a trávníku. Ale to bylo zhruba všechno. Hlavní rozhodčí hru nepřerušil, normálně se pokračovalo vhazováním poté, co se Vondra zvedl. Pak se hrálo zhruba pět minut, kdy po třetím přerušení hry, které následovalo, povolala obsluha VARu sudího Hocka k monitoru. Málokdo na stadionu chápal proč. Stalo se tak po faulu na Vodháněl. Nakonec se z toho vyklubalo řešení konfliktu mezi Klimentem a Vondrou. S výsledkem červená pro domácí a žlutá pro hosty. Sigma pak ani v deseti nebyla o nic horší, ne hosté. Měla více střel na branku, více rohů, lepší procento držení míče. Jenže také pech. Do čeho hosté kopli, a šlo na bránu, z toho byl gól. Hanákům se naopak povedlo proměnit jen jednu šanci, v 69. Minutě snižoval na jedna dva Mikulenka.

„Jsme zklamaní, chtěli jsme potvrdit zisk tří bodů ze Sparty. I když tomu obraz hry úplně neodpovídal, utkání ovlivnila červená karta, oslabení nás stálo spoustu sil. Ve druhém poločase jsme to nechtěli zabalit a odvděčit se divákům za podporu. Celkem se nám to dařilo, byli jsme lepším týmem a věřil jsem, že jsme schopni vyrovnat. To, co hráči předváděli ve druhém poločase, je neuvěřitelné a poděkoval jsem jim za to. Chtěli Klimentovi po tom zbytečném vyloučení pomoct tím, že za něj zaberou. Byla to klukovina, nechal se zbytečně vyprovokovat,“ řekl Tomáš Janotka, trenér Sigmy.

SK Sigma Olomouc – FC Bohemians Praha 1:3 (0:2)

Branky: 69. Mikulenka – 37. Matoušek, 42. Hilál, 89. Drchal. Rozhodčí: Hocek – Matoušek, Žurovec. ŽK: Breite – Matoušek, Vondra. ČK: 9. Kliment. Diváci: 4435.

SK Sigma: Stoppen – Hadaš (90+2. Chvátal), Pokorný, Král, Sláma – Vodháněl (46. Fiala), Breite, Spáčil (84. Langer), Zorvan (46. Muritala), Mikulenka (90+2. Šíp) – Kliment. Trenér Tomáš Janotka.

Bohemians: Frühwald – Křapka, Vondra, Hybš (62. Hrubý, 90+7. Petrák) – M. Kadlec, Hůlka, Smrž (77. Kovařík), Jan Matoušek (62. Shejbal) – Ristovski, Pleštil (77. Drchal) – Hilál. Trenér Jaroslav Veselý.

Další články