Zde může být vaše reklama.

Domácí remíza Fotbalisté SK Sigma ztratili s Bohemians

Fotbalisté SK Sigma ztratili s Bohemians

foto: Petr Pelíšek

09. 04. 2023 - 18:08

Ve 26. kole FORTUNA:LIGY hrála v pořadí šestá Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti čtvrtým Bohemians Praha. Hanáci doma při remíze dva dva ztratili dva body. Obě branky Sigmy dal útočník Mojmír Chytil.

Sigma nebyla opět komplet. Z nejrůznějších zdravotních důvodů chyběli stopeři Vít Beneš a Lukáš Vraštil, záložníci Jan Fortelný a Jiří Sláma a také útočníci Antonín Růsek a Jakub Přichystal.

Domácí byli v úvodu o něco aktivnější než hosté. Do zajímavých palebných pozic se dostali Chytil a Pospíšil, ale střely jim nesedly ideálně, takže brankář Jedlička s nimi neměl žádný problém. Ve 25. minutě se stav poprvé měnil. Pokorný lajdácky bránil Matouška, který pak propálil gólmana Macíka na první tyčce. Osm minut před přestávkou bylo srovnáno, závary před pražskou bránou zakončil Chytil. Nerozhodný stav trval po pauze jen chvíli. Nejprve měl dobrou možnost Navrátil, ale minul. V 51. minutě pak Navrátil vyslal vpřed Chytila, který strhl vedení na olomouckou stranu. Ovšem to netrvalo dlouho. Za další tři minuty Pokorný upadl a dal tak možnost Matouškovi srovnat na dva dva. V závěru se oba celky snažily dát vítěznou branku, blíže k tomu měla Sigma, když v 87.minutě trefil Zifčák levou tyčku.

„Bylo to atraktivní utkání, padly čtyři branky, bylo to dynamické, s dobrou kulisou, velmi slušný zápas, mělo to úroveň. Sice jsme ztratili dva body, měli jsme nějaký herní plán a docela se nám dařil. Hráli jsme dvacet minut velmi slušně, ale dostali jsme góly ze situací, ze kterých jsme góly dostat neměli. Ale nerezignovali jsme a hráli dál s velkou chutí. S bodem jsme se nechtěli spokojit, chtěli jsme to strhnout, šance jsme měli. Chyby nás připravily o dva body,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc – Bohemians Praha 2:2 (1:1)

Branky: 37. a 51. Chytil – 25. a 54. Matoušek. Rozhodčí: Starý – Paták, Slavíček. ŽK: Pokorný – Beran. Diváci: 4007.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Pokorný, Greššák (71. Poulolo), Sláma (82. Zmrzlý) – Navrátil (82. Zorvan), Ventúra, Breite, Pospíšil, Vodháněl (61. Zifčák) – Chytil (82. Vaněček). Trenér Václav Jílek.
Bohemians: Jedlička – Křapka, Hůlka, Kadlec (58. Vondra) – Köstl (46. Jánoš), Beran, Jindřišek, Kovařík – Hála (58. Dostál), Matoušek – Drchal (77. Necid). Trenér Jaroslav Veselý.

Další články