Zde může být vaše reklama.

Bojovný výkon Hokejisté HC Olomouc Bílé Tygry nepřekvapili

Hokejisté HC Olomouc Bílé Tygry nepřekvapili

foto: hc-olomouc.cz

21. 12. 2020 - 19:04

Hokejisté HC Olomouc překvapivou výhru z Třince doma nepotvrdili. V duelu proti Liberci sice Mora podala velmi slušný a bojovný výkon, ale střelecky se nedařilo. Prosadili se pouze hosté.

Moře se úvod zápasu nepovedl. Docela rychle sice měla první výhodu přesilové hry, ale ta se nepovedla. Hostům se totiž podařilo skórovat v oslabení a vedli. A jednobrankový náskok udrželi až do první přestávky. V prostřední části utkání domácí nejprve přečkali oslabení o dva hráče v poli, ale pak přesto podruhé inkasovali. Vedení o dvě branky dalo Libereckým potřebný klid do další fáze zápasu. V úvodu poslední třetiny měla Mora přesilovku. Ale nepodařilo se ji sehrát tak, aby si vytvořila nějakou větší šanci. V polovině závěrečné dvacetiminutovky došlo na další přesilovku pro Olomouc. Jenže scénář se opakoval, znovu se nedařilo přelstít libereckou bránící čtveřici. Pár minut poté byla Mora na chvilku v šesti, takže přesilovku si naopak mohl zahrát Liberec. Avšak opět se skóre neměnilo. Tři minuty před koncem poslední periody Mora odvolala brankáře. Ale k úspěchu to nevedlo.

„Pro mě osobně je zápas velké zklamání. Nejen z výsledku, ale také z výkonu, který byl po všech stránkách špatný. Já jsem tam neviděl nic pozitivního. Nedokázali jsme navázat na výkony z minulých utkání a zaslouženě jsme prohráli. Soupeř vyhrál zaslouženě," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. R. Pavlík (J. Vlach), 35. J. Vlach (Rosandić). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba –Hynek, Votrubec. Vyloučení: 4:3. V oslabení: 0:1. Hráno bez diváků.

HC Olomouc: Konrád – Černý, Švrček, Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar – Burian, Knotek, Bambula – Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Pekr – Ostřížek, Gřeš, Tomeček. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Liberec: Pavelka– Šmíd, Knot, Rosandić, Hanousek, Derner, Kolmann, Havlín – Birner, Musil, Lenc – Rachůnek, Šír, Pekař – Vlach, Hrabík, Pavlík – Dlouhý, Špaček, Průžek. Trenér Partrik Augusta.

Další články