Zde může být vaše reklama.

Bezbranková dohrávka Sigma hrála doma se Slováckem nerozhodně

Sigma hrála doma se Slováckem nerozhodně

foto: Petr Pelíšek

06. 04. 2021 - 19:14

Po dvou domácích zápasech fotbalisté SK Sigma Olomouc zase na Andrově stadionu zabodovali. Dnes v dohrávce 23. kola uhráli s 1. FC Slovácko bezbrankovou remízu.

V olomoucké sestavě scházeli pro zranění Michal Vepřek, Martin Nešpor, Tomáš Zahradníček, Kryštof Daněk a Lukáš Greššák, jednozápasový trest za čtyři žluté karty si odpykával špílmachr David Houska. V nominaci chyběl také Dominik Radič.

Během utkání se vystřídalo několik druhů počasí, ve druhé půlce byla chvíli dokonce pěkná vánice, takže musel jít do akce oranžový míč a bylo nutné odklidit čáry. Aby pak s koncem zápasu zase svítilo slunce. Rozmar přírody ale neměl pozitivní vliv na zakončení obou týmů, i když šancí bylo na obou stranách dostatek.

První šanci měl v 9. minutě hostující Jurečka, ale z dobré palebné pozice minul. Za domácí kontroval o pět minut později Yunis. Hlavičkoval ovšem po centru Zmrzlého z přímého kopu nad. O dvě minuty později střílel z hranice šestnáctky González, ale jeho pokus zblokoval Hofmann.  Po půlhodině hry minul hlavou bránu o kousek Breite. Vzápětí zakončoval z úhlu Yunis, ale brankáře nepřekonal. Ve 34.minutě slovácký gólman Nemrava vyrážel ránu Breiteho. A minutu poté i pokus Chytila z otočky ukopl ještě před brankářem Kadlec. A tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Skóre se mohlo měnit jedenáct minut po změně stran. Z levého křídla kousek vedle šestnáctky vystřelil Zmrzlý a brankář Nemrava se jen otočil, aby viděl, jak za něj zakročila levá tyčka. Další tutovku Sigmy měl po hodině hry zase Zmrzlý. Byl po přihrávce Gonzáleze sám před gólmanem, jenže ten se stačil rychle přemístit a stoprocentní šanci zlikvidovat. V 71. minutě šli hosté do přečíslení tři na jednoho, naštěstí pro Sigmu Kliment místo přihrávky na dva volné spoluhráče před bránou míč zakopl na opačnou stranu hřiště. To ovšem odstartovalo závěrečný slovácký tlak. A v 78. minutě stáli při Sigmě všichni svatí. Hanáci totiž přežili tři velké šance hostů. Nejprve Mandous vyrazil pokus Juřeny. Z odraženého míče trefil Kliment tyčku. A vzápětí Mandousovi pomohlo i břevno, to po střele Sadílka. Pak se hrálo převážně na domácí polovině hřiště, ale nápor už se Sigmě podařilo ustát, takže získala bod za bezbrankovou remízu.

„Začátek se vyvíjel v náš prospěch. Měli jsme v prvním poločase několik šancí, mohli jsme rozhodnout. Do defenzivy jsme pracovali dobře a soupeře do ničeho nepouštěli. Sestavu jsme vyztužili Poulolem na defenzivní záloze, to nám vyšlo. Bohužel nejsme schopní dát ze tři čtyř šancí branku. Podobné to bylo i ve druhé půlce, měli jsme tam dvě velké šance. Pak jsme v závěru náš výkon trošku znehodnotili, tam jsme měli štěstí,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – 1.FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Hocek – Mokrusch, Ratajová. ŽK: Hála, Poulolo, Breite  – Šimko, Kadlec, Kliment. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Mandous – Látal, Hubník, Beneš, Zmrzlý – Breite, Poulolo – González (63. Mihalík), Chytil (82. Zifčák), Hála (82. Šíp) – Yunis. Trenér Radoslav Látal.
1.FC Slovácko: Nemrava – Šimko (76. Kalabiška), Hofmann, Kadlec, Divíšek – Polášek (76. Srubek), Sadílek – Petržela, Kohút (82. Kubala), Jurečka – Kliment. Trenér Martin Svědík.

Další články