Zde může být vaše reklama.

Omezení polevují Sigma se vrací ke společné přípravě

Sigma se vrací ke společné přípravě

foto: Petr Pelíšek

20. 04. 2020 - 15:00

Konečně si kopnou. Fotbalisté SK Sigma Olomouc se po měsíční pauze znovu vrátí do přípravy na hřišti. Vláda České republiky jako opatření v boji proti epidemii koronaviru zakázal také všechny sportovní aktivity, které nyní začala pomalu opět povolovat. A od pondělí 20. dubna už se může zase trénovat – v počtu osmi lidí za splnění dalších podmínek. Tým SK Sigma čeká první „společný“ trénink v úterý 21. dubna, informoval o tom klubový web.

Hráči SK Sigma dosud trénovali individuálně, v minulém týdnu už, vzhledem prvním zrušením omezení pro sportovce, už mohli dokonce absolvovat i individuální přípravu na hřištích. A nyní už se zase můžou těšit, že zase budou tréninky s míčem u nohy. „To, že se znovu pustíme do trénování, bude dobré pro psychiku hráčů. Kluci se spolu uvidí, i když jen po skupinkách, ale budou se moci povzbudit a jak se říká nahecovat,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal pro klubový web.

Podmínky tréninkových jednotek budou zatím ještě omezené, standardně si třeba zahrát deset na deset. Ale přece jen už jde o pokrok a začátek cesty k normálnímu stavu. „Vynucená přestávka byla dlouhá. Hráči měli individuální tréninky, jak silové, tak běžecké, takže na tu herní část s míčem už se těší. Nikoho totiž nebaví delší dobu běhat bez balonu. Tréninky však budou omezené, nebudeme moci trénovat souboje a hru jako takovou, ale budeme pracovat s míčem, takže už se přeci jen přiblížíme normálnímu režimu,“ řekl trenér Látal klubovému webu. „I když prozatím neznáme přesný termín, kdy by se liga měla znovu rozběhnout, chceme hráče udržet v takové formě, aby byli řádně připravení,“ podotkl.

Další články