Zde může být vaše reklama.

Prodloužené kontrakty Sigma si pojistila talenty Daňka se Šípem

Sigma si pojistila talenty Daňka se Šípem

foto: sigmafotbal.cz

02. 02. 2021 - 22:00

Už rok jsou v kádru prvoligového áčka SK Sigma Olomouc mladí hráči Kryštof Daněk a Jáchym Šíp. Oběma je osmnáct a oba platí za velké talenty hanáckého klubu. Také proti s nimi nyní Sigma, podle informace z klubového webu, podepsala nové smlouvy. Kontrakt teď mají až do 30. června 2025.

Oba jsou ovšem v trošku odlišné roli. Zatímco Daněk už šanci ve FORTUNA:LIGY dostal, nasbíral jedenáct startů a dal již gól, Šíp na šanci ještě čeká. A nejspíš si ještě chvíli počká, v současné době je totiž zraněný. „Kryštof a Jáchym jsou talentovaní hráči. Už v mládežnických kategoriích podávali skvělé výkony a jsme rádi, že v Sigmě pokračují dále. Vidíme v nich budoucnost našeho klubu,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář pro klubový web.

„Těší mě, že oba hráči podepsali nové smlouvy, které jsou odrazem jejich fotbalového vývoje, pracovitosti a v neposlední řadě důvěry, kterou do nich klub vkládá. Sigma navazuje na svoji dlouhodobě vynikající práci s mládeží a já jsem přesvědčen, že právě Jáchym s Kryštofem budou dalšími z dlouhé řady olomouckých odchovanců, kteří se prosadí v rámci českého i evropského fotbalu," řekl Viktor Kolář, šéf fotbalového úseku agentury Sport Invest.

Oba hráči jsou odchovanci SK Sigma. Daněk začínal s fotbalem v SK Chválkovice, v Sigmě hraje od jedenácti let, Šíp začínal v TJ Loukov, v Sigmě je od deseti let.

Další články