Zde může být vaše reklama.

Další z řady odchovanců Šíp už vletěl do první ligy

Šíp už vletěl do první ligy

foto: Petr Pelíšek

08. 04. 2021 - 23:30

Další z odchovanců SK Sigma Olomouc už je prvoligový. V úterní dohrávce 23. kola FORTUNA:LIGY debutoval v elitní soutěži útočník Jáchym Šíp (2003). Trenér Radoslav Látal ho poslal do hry v 82. minutě. Prvního startu se dočkal dva měsíce po osmnáctých narozeninách.

Premiéru má Jáchym Šíp za sebou ještě v mladším věku, než například jeho současný trenér Radoslav Látal, nebo Roman Hubník či Tomáš Ujfaluši, tedy legendy SK Sigma Olomouc. Ale musel si na ni chvíli počkat. Do kádru šel loni v zimě spolu se záložníkem Kryštofem Daňkem. Ten už ovšem nastupuje pravidelně, startů už nastřádal devatenáct. „Jsem strašně šťastný, že se mi to konečně povedlo, protože v áčku už jsem rok a čtyři měsíce. Jsem rád, že mi trenér dal šanci. Musím využít každou příležitost, kterou mi dá,“ řekl Jáchym Šíp pro klubový web SK Sigma.

V součtu s nastavením odehrál Šíp svých prvních11 prvoligových minut. Své největší přednosti, tedy zrychlení, rychlost, tah na branku a přesné zakončení, ještě ukázat nestačil.  Možná i proto, že v úvodu jarní části nemohl pro zranění trénovat na sto procent. Do hry šel v duelu proti Slovácku v 82. minutě spolu s útočníkem Pavlem Zifčákem. Za bezbrankového stavu trenér Látal ještě zkusil posílit útok a rozhodnout. Na výsledku už se nic nezměnilo, ale to dojem z uvedení dalšího z plejády odchovanců SK Sigma mezi prvoligové hráče nemohlo zkazit.

Za áčko Sigmy už několik zápasů odehrál. Ale to šlo pouze o přípravu. A před skokem do první ligy úplně klidný nebyl.

Sigma se Šípem na začátku února prodloužila smlouvu. Nyní má platný kontrakt do 30. června 2025. Prodloužil zároveň s Kryštofem Daňkem. „Kryštof a Jáchym jsou talentovaní hráči. Už v mládežnických kategoriích podávali skvělé výkony a jsme rádi, že v Sigmě pokračují dále. Vidíme v nich budoucnost našeho klubu,“ řekl po podpisu smluv sportovní manažer SK Sigma Ladislav Minář.

Další články