Zde může být vaše reklama.

Jde do Třince V HC Olomouc skončil obránce Jaroměřský

V HC Olomouc skončil obránce Jaroměřský

foto: hc-olomouc.cz

03. 05. 2020 - 15:00

Hokejové kluby už začínají skládat kádry pro novu soutěžní ročník. Přestupní okno odstartovalo prvním květnem. A hned je jasné, že v extraligovém HC Olomouc budou mít pozměněnou obranu. Na Hané končí Jan Jaroměřský, opora zadních řad Mory jde do Třince. Oznámil to oficiální web třineckých Ocelářů.

"Mám velkou radost, že se nám ho podařilo získat. Stal se z něj výborný obránce, nabral herní zkušenosti, dovede číst hru, ale dokáže i v pravý čas podpořit útok. Je to špičkový defenzivní bek, navíc poctivý kluk, který se umí kousnout. Jeho čísla hovoří jasně. Loni byl během 49 odehraných zápasů na ledě jen u 22 inkasovaných branek Olomouce při rovnovážném stavu na ledě, to je naprosto fantastický výsledek,“ řekl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek pro klubový web.

Jaroměřský změnil působiště po sedmi letech. "V Olomouci jsem byl šťastný, ale přál jsem si posunout se do top klubu, který má nejvyšší ambice. To Třinec splňuje, lepší tým v naší extralize není, a proto mě to sem táhlo. Chtěl bych s ním vyhrát titul a zvednout nad hlavu mistrovský pohár,“ řekl Jaroměřský pro web Třince. Zájem o něj mělo více klubů extraligy. "Samotného mě zaskočilo, kolik jich bylo. Ale když se ozval Třinec, neváhal jsem moc dlouho. Nechtěl jsem kalkulovat, zda nepřijde ještě něco lepšího. Jak jsem řekl, myslím si, že je Třinec nejlepším týmem v republice, taková nabídka se neodmítá. Navíc jsem tu na popud hlavního trenéra. Důvěra kouče je pro mě vždy hodně důležitá věc. Každý chce do Třince, ale ne každého chce Třinec," dodal.

Jaroměřský si připsal před šesti lety ve své první nováčkovské extraligové sezoně ve statistice plus minus deset záporných bodů, v poslední sezoně se už ale zařadil v tomto hodnocení mezi nejlepší v extralize. "Jsem vyhranější, zkušenější a svou roli hraje i způsob hokeje. Dříve jsem pomýšlel více na útočení, teď jsem k týmu zodpovědnější. Základem je pro mě poctivá hra dozadu. Jasně, chci být platný i v útoku a kombinační hra mě baví, ale prioritně si hlídám zadní vrátka. Nesnáším, když jsem na ledě u inkasované branky,“ poznamenal.

Další články