Zde může být vaše reklama.

MOTORKÁŘI V NEMOCNICI Další bouračky motocyklů: obě zřejmě zavinili řidiči aut

Další bouračky motocyklů: obě zřejmě zavinili řidiči aut

foto: Policie ČR

03. 06. 2024 - 11:44

Během víkendu se odehrály dvě havárie s motocykly, při kterých byli motorkáři zranění. Podle všeho v obou případech mohli za nehodu řidiči aut, kteří neopatrnou jízdou motorkáře ohrozili. 

První nehoda se odehrála už v pátek 31. května před 14. hodinou v Olomouci na křižovatce ulic Schweitzerova a Ibsenova. Podle policie jel šestnáctiletý řidič motocyklu Yamaha po hlavní silnici směrem k ulici Polská a havaroval proto, že se snažil zabránit střetu se Škodou Octavia.

Čtyřiadvacetiletý řidič škodovky jel z vedlejší ulice Ibsenova. Při vjíždění na hlavní najel do prostoru křižovatky právě v moment, kdy zleva přijížděl motorkář. Ten při vyhýbacím manévru vyjel mimo silnici a upadl na zem. Při pádu byl zraněn a tak musel být následně rychlou záchrannou službou převezen do Fakultní nemocnice Olomouc. Provedenou dechovou zkouškou u obou řidičů byla vyloučena přítomnost alkoholu. Dopravní nehodou se policisté i nadále zabývají.

Druhá bouračka se stala v neděli 2. června kolem půl třetí odpoledne na silnici I. třídy číslo 35 ve směru jízdy od Ostravy na Olomouc k dopravní nehodě. Dvaapadesátiletý řidič nákladního vozu Mercedes-Benz při přejíždění z levého jízdního pruhu do pravého ohrozil posádku motocyklu značky Honda. Jak uvedla policejní mluvčí Ivana Skoupilová, náklaďák zavadil pravým zpětným zrcátkem o přilbu šestadvacetileté spolujezdkyně na motorce. Následně došlo k pádu motorky. "Při nehodě došlo ke zranění jak šestapadesátiletého řidiče motorky, tak spolujezdkyně, kteří byli převezeni do Fakultní nemocnice Olomouc," doplnila Ivana Skoupilová za Policii ČR.

U obou řidičů byla přítomnost alkoholu vyloučena dechovou zkouškou. Dopravní nehoda je i nadále předmětem šetření. 

Další články