Zde může být vaše reklama.

OKRADLI SENIORKU Ukradený pejsek skončil díky policistům zpět v náručí své paní

Ukradený pejsek skončil díky policistům zpět v náručí své paní

foto: Policie ČR

06. 06. 2024 - 05:49

Olomouc – Rčení o psovi jako nejlepším příteli člověka platí dvojnásob u seniorů, pro které bývá čtyřnohý parťák často jedinou blízkou bytostí. Co to muselo být za člověka, který si minulý týden vytipoval čtyřiasedmdesátiletou důchodkyni mířící na nákup do obchodního domu v Olomouci a maličkého pejska přivázaného před dveřmi jí chladnokrevně ukradl. Policisté v tomto případě odvedli vynikající práci a po dvou dnech pátrání psa našli a nešťastné majitelce vrátili. Zloděje ale stále hledají.

„Zůstalo po něm jen vodítko,“ komentovala krádež zvířete v centru města mluvčí krajských policistů Ivana Skoupilová. Zhroucená seniorka, která zprvu nevěřila, že by takový podlý čin někdo mohl udělat, se po nějakém čase obrátila na policisty, popsala jim situaci a ukradeného pejska – křížence podobného jorkšírskému teriérovi.

Kriminalisté ihned rozjeli pátrání po městě a okolí a po dvou dnech se jim ho povedlo najít na okraji Olomouce u Globusu. Shodou náhod také uvázaného před vchodem do obchoďáku. Zatím není jasné, zda pachatel přišel nakupovat a přítomnost policistů na místě jej vyplašila, nebo se v něm hnulo svědomí a psa přivázal na veřejném místě. Ještě téhož dne pejska olomoučtí kriminalisté v pořádku předali šťastné majitelce, která už skoro nevěřila, že jej ještě uvidí.

Další články