Lanýžové degustační menu

Lidé to berou v pohodě, říká hospodský o kontrole bezinfekčnosti

Lidé to berou v pohodě, říká hospodský o kontrole bezinfekčnosti
Ilustrační fotografie

foto: Lukáš Blokša

04. 11. 2021 - 07:50

Od pondělí 1. listopadu platí, že by se hosté v restauračních zařízeních a hospodách měli prokazovat bezinfekčností, tedy platným očkováním, testem, případě potvrzením o prodělání covidu. Jak to hosté berou jsme zjišťovali v podnicích v centru Olomouce.

Provozovatel dvou hospod z centra Olomouce Večerníku řekl, že většina lidí s kontrolami problém nemá.

"Ti, co nemají potřebné doklady, se většinou otočí na patě a jdou to zkoušet jinam," řekl Večerníku.

I v jeho hospodě se ale měl objevit člověk, který po servírkách řval a sprostě nadával s tím, že je celá věc protiústavní.

"Nakonec to taky vzdal. Akorát je to pro holky nepříjemné a nenesou to úplně dobře," doplnil.

Kontroly provádějí také ve studentském kabaretu na Univerzitní ulici, podle provozního ani zde nemají návštěvníci s prokazováním problém.

"Lidi jsou moc ochotní, a tak máme pocit,  že je to moc neobtěžuje, " prozradil Večerníku provozní.

Nakažených v kraji přibývá, nejvíc potvrzených případů je v Olomouci

Počty nakažených, kteří jsou odchycení pomocí testování, v poslední době stoupají. Podle dat ze včerejšího odpoledne bylo v kraji 6354 osob, u kterých bylo prokázáno nakažení koronavirem. Nejvíce nakažených v rámci obcí s rozšířenou působností je v Olomouci, celkem 1838 případů, následuje Prostějov s 1473. Nejlepší je naopak situace v Konici, kde je 59 potvrzených případů.

Další články