Zde může být vaše reklama.

Výzdoba města Ulici 28. října v centru Olomouce zdobí větrníky

Ulici 28. října v centru Olomouce zdobí větrníky

foto: Lukáš Blokša

24. 07. 2021 - 11:56

Nad hlavami Olomoučanů i turistů v centru města na ulici 28. října jsou od dnešního dne větrníky. V rámci hanácké metropole jde o splnění další části plánů v rámci turistické sezóny. V letošním roce doplňují už tradiční květinovou výzdobu, která je k vidění na Horním náměstí.

„Podobné instalace jsou v evropských městech časté, obvykle je ale tvoří deštníky. My jsme se chtěli návštěvníky osvěžit vánkem a letním pohybem. Stejné větrníky budou i v nabídce Informačního centra,“ vysvětlila už dříve záměr s větrníky náměstkyně primátora Markéta Záleská.

Turistické karty i prohlídky města

Kromě úplných novinek v letošním roce město sází také na své osvědčené recepty. Jde o turistickou kartu, která obsahuje hromadnou dopravu zdarma i volné vstupy a další slevy do muzeí, památek a galerií v celém kraji.

„Turisté, kteří v Olomouci přespí dvě noci, si ji dokonce mohou vyzvednout na přepážce Informačního centru zdarma. Tato nabídka platí po celé prázdniny, nebo do vyčerpání zásob. K dispozici ale máme dostatek turistických karet,“ ujistila už během představování kampaně vedoucí odboru cestovního ruchu, kultury a sportu Karin Vykydalová.

Během léta se také turisté opět mohou podívat na dvě věže v centru města. Krásy města se dají obdivovat z radniční věže i věže mořického kostela. A už tradičně celé léto jezdí turistický vláček.

Další články