Zde může být vaše reklama.

Kauza Oděvního podniku a Milivoje Žáka se vrací před prostějovský soud

Kauza Oděvního podniku a Milivoje Žáka se vrací před prostějovský soud

25. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Když v červnu loňského roku vynesla soudkyně Okresního soudu v Prostějově Hana Greplová zprošťující rozsudek v kauze Oděvního podniku, obžalovaným Milivoji Žákovi a Daně Lauerové se jistě ulevilo. Ne však na dlouho. Odvolací soud vyhověl námitkám státního zástupce a případ se tak rozjede znovu.

V kauze jsou obžalováni bývalý předseda představenstva prostějovského Oděvního podniku Milivoj Žák a jednatelka společnosti Oděvy Praha Dana Lauerová. Žák podle obžaloby uzavíral nevýhodné smlouvy, kdy prodej výrobků zprostředkovávala firma Oděvy Praha, již plynula část zisku. Jednou z větví obžaloby je i podivný prodej oblečení společnosti Sazka, přičemž v průběhu zakázky se zhotovitel změnil z Oděvního podniku na Oděvy Praha, ačkoliv práci odvedli zaměstnanci Oděvního podniku. Uvedeným jednáním se obžalovaní měli dopustit trestného činu porušení povinností při správě cizího majetku a způsobit škodu před 4 miliony korun, Lauerová ve formě účastenství.

Obžalobou byl spuštěn maraton hned sedmi jednání, kdy byla provedena celá řada písemných důkazů a bylo vyslechnuto velké množství svědků. Řízení skončilo sérií emotivních závěrečných řečí.

Co řekli obžalovaní před soudem?

Proč se kauza vrací na začátek?
Kde udělal prostějovský soud chybu? 

Odpovědi naleznete v pokračování článku v tištěném vydání, které bude v prodeji od čtvrtka 26. ledna.

Jakub Čech

Další články