Zde může být vaše reklama.

Veřejná solidarita Štěpánov zorganizoval veřejnou sbírku na plicní ventilátor

Štěpánov zorganizoval veřejnou sbírku na plicní ventilátor

foto: www.fnol.cz

16. 04. 2020 - 11:11

Ve Štěpánově vědí, že pokud se koronavirus více rozšíří nebudou potřeba pouze roušky. A proto vesnice vypsala veřejnou sbírku na plicní ventilátor. Na transparentním účtu je aktuálně 259 tisíc korun a přispívat na něj můžete do konce dubna.

"Onemocnění COVID-19 zasáhlo regiony Litovelska, Uničovska a Olomoucka nebývalou silou. Olomoucký kraj je touto nemocí postižen velkou měrou. Proto jsme se rozhodli, že vedle všudypřítomné medializace roušek, je nejvyšší čas myslet na dny následující. Odborníci očekávají nárůst nemocných. Lékaři, odborná péče a vybavenost nemocnic bude prioritní. Věříme, že když jsme spojili síly při šití roušek, spojíme je i v této finanční sbírce," píše se ve výzvě, která vyskočí na návštěvníky webových stránek Štěpánova.

Ventilátor, který by se případně za vybrané peníze pořídil, by putoval do Fakultní nemocnice v Olomouci. Ta má k dispozici 67 ventilátorů pro dospělé a 12 pro dětské pacienty. „Aktuálně má nemocnice kapacitu více než třicet pacientů na ventilovaných lůžkách, kterou lze operativně zvýšit. Byť tedy v této chvíli netrpíme v této oblasti nedostatkem, za štěpánovskou aktivitu a projev sounáležitosti srdečně děkujeme,“ dodává ředitel FN Olomouc prof. MUDr. Roman Havlík, Ph.D.

Příspěvky je možné posílat na účet: 4211327052/6800.

Aktuální vybranou částku můžete sledovat na tomto odkazu.

 

Další články