Zde může být vaše reklama.

22 milionů z krajského rozpočtu půjde na cyklostezky

22 milionů z krajského rozpočtu půjde na cyklostezky

foto: Archiv redakce

28. 04. 2020 - 15:00

Také v letošním roce půjde část peněz, které tvoří rozpočet Olomouckého kraje, do cyklostezek. Hejtmanství i v letošním roce vypsalo dotační program, ve kterém bylo vybráno celkem 11 žadatelů, kteří si mezi sebou rozdělí 21,7 milionu korun. Podle vyjádření krajských představitelů i tento dotační program přispěje k bezpečnějšímu cestování napříč krajem.

Nová cyklostezka propojí například Kostelec na Hané s nedalekou obcí Lutotín. K bezpečnosti výrazně přispěje také trasa kolem plumlovské přehrady. Krajské peníze pomohou i při stavbě dalších částí stezky pro cyklisty mezi Litovlí a Uničovem – konkrétně na území Střelic a Červenky,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Podmínkám dotačního programu vyhovělo celkem dvanáct žádostí od jedenácti žadatelů.

Kvalitní cyklistická doprava je pro kraj prioritou. Také proto dáme letos na stavbu cyklostezek nejvíce peněz za poslední čtyři léta,“ uvedl Zahradníček.

Oproti předchozím letům doznal dotační titul několika změn, které v konečném důsledku pomohly k tomu, aby na dotaci dosáhlo více žadatelů. Zjednodušení se dočkala také administrace jednotlivých žádostí.

A na které žadatele se s dotací dostalo? Se svou žádostí o peníze z krajského rozpočtu na rozvoj cyklostezek uspěly Bělotín, Bílovice - Lutonín, Červenka, Libina, Majetín, Mladějovice, Olomouc, Plumlov, Prostějov, Uničov a Újezd.

 

Další články