Zde může být vaše reklama.

Kraj loni navštívil rekordní počet návštěvníků

Kraj loni navštívil rekordní počet návštěvníků

foto: Lukáš Blokša

13. 02. 2020 - 15:00

Olomoucký kraj se ve vztahu k ostatním v rámci republiky může chlubit jedním prvenstvím, souvisejícím s loňským rokem. V porovnání s dalšími kraji totiž v tom našem došlo k nejrychlejšímu nárůstu počtu turistů v rámci celé republiky. Ukazují to aktuální data Českého statistického úřadu. Návštěvnost kraje narostla o necelých devět procet, zvedl se také počet lidí, kteří na území Olomouckého kraje přenocovali. Pokud jde o čísla, v regionu se loni ubytovalo přes 750 tisíc hostů.

Že se v našem kraji turistům libí, je zásluha hlavně lidí, kteří v cestovním ruchu pracují. Patří jim proto velké poděkování. Olomoucký kraj podporuje cestovní ruch systematicky nejen jeho propagací, ale třeba investicemi do dopravní infrastruktury,“ uvedl Vladimír Lichnovský, uvolněný člen Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast cestovního ruchu a vnějších vztahů.

Procentuálná nárůst počtů hostů byl v Olomouckém kraji meziročně vyšší o 8,8 procenta. Celorepublikový průměr přitom nedosahuje ani poloviny této hodnoty. Počet přenocování se zvedl o 7 procent.

Olomoucký kraj, který se lidem nedávno představil na veletrhu cestovního ruchu Regiontour bude v propagaci Hané i Jeseníků pokračovat.

„Letošní novinkou je zřízení krajské agentury, která bude zastřešovat marketing cestovního ruchu v celém kraji,“ dodal Lichnovský.

Další články