Zde může být vaše reklama.

Slavnostní vyhlášení Krajský úřad uspěl v soutěži Kraj na cestě k rovnosti

Krajský úřad uspěl v soutěži Kraj na cestě k rovnosti

foto: Olomoucký kraj

31. 12. 2019 - 09:00

V soutěži Úřad na cestě k rovnosti, kterou vyhlašuje Ministerstvo vnitra a institut pro veřejnou správu, uspěl mezi jinými také Krajský úřad Olomouckého kraje. V soutěži jde především o rovnost mužů a žen, kteří na úřadech pracují, ale také o klienty, kteří je navštěvují. Olomoucké hejtmanství obsadilo v celorepublikovém srovnání třetí místo.

„Odborná komise ocenila zejména prorodinná opatření, která úřad poskytuje svým zaměstnancům a zaměstnankyním a také obyvatelům a obyvatelkám Olomouckého kraje,“ uvedl ředitel krajského úřadu Lubomír Baláš.

Krajský úřad Olomouckého kraje vyzvedl například možnosti využití firemní mateřské školy a další širokou škálu výhod, které poskytuje nejen svým zaměstnancům. Jde třeba o pružnou pracovní dobu nebo on-line vzdělávací portál. Hejtmanství vychází vstříc i lidem s hendikepem.

„Maminky, které úřad navštíví, mohou využít například přebalovací místnost pro děti a neslyšícím osobám nabízíme možnost zajistit tlumočníka do znakového jazyka,“ dodala Monika Bártová z personálního oddělení krajského úřadu.

Další články