Zde může být vaše reklama.

Žáci ve vládě Místa radních v pondělí obsadili školáci

Místa radních v pondělí obsadili školáci

foto: Olomoucký kraj

20. 10. 2019 - 20:00

Desáté patro budovy krajského úřadu v Olomouci, kde obvykle zasedá rada kraje, obsadili v pondělí 14. října žáci ze základní školy v Javorníku. Na návštěvu je pozval Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje. Setkání si domluvili už letos v červnu, kdy Okleštěk vyrazil na Javornicko s mobilní kanceláří.

„Děti si s sebou přivezly dobrou náladu a hlavně spoustu otázek. Musel jsem odpovídat třeba na to, kolik je v kraji vesnic a měst nebo s jak velkým rozpočtem hejtmanství hospodaří. Chvíli jsem si jako školák před tabulí připadal já,“ žertoval Okleštěk.

Školáky zajímaly i osobnější informace – třeba to, jakou měl hejtman dovolenou nebo kterou památku v kraji má nejradši. „Pro děti jsem si na oplátku připravil malou soutěž. Kdo z nich správně odpověděl na otázku, která se týkala Olomouckého kraje, dostal malý dárek,“ uvedl hejtman.

Do krajského města dorazily děti, které v javornické škole tvoří žákovský parlament.

Návštěva krajského úřadu? To je především možnost podívat se do míst, kam by se jinak  žáci  vůbec nedostali. Navíc, osobní setkání s hejtmanem a společná diskuze o různých tématech – to se hodně počítá,“ řekla Markéta Lyková, učitelka základní školy v Javorníku, která děti doprovázela.

Kromě návštěvy hejtmanství čekala školáky také prohlídka Olomouce.

Další články