Zde může být vaše reklama.

Policisté v regionu se opět zaměřili na drogy

Policisté v regionu se opět zaměřili na drogy

foto: Policie ČR - Olomouc

09. 09. 2020 - 15:01

V uplynulých dnech proběhlo bezpečnostní opatření zaměřené zejména na potírání zneužívání omamných a psychotropních látek, jejich výroby a obchodování s nimi.
Policisté společně s příslušníky Celní správy Olomouckého a Pardubického kraje se při kontrolách zaměřili především na venkovní prostranství u nákupních center, vlaková i autobusová nádraží, parky a náměstí, a to jak na Olomoucku, tak i na Přerovsku. 

"Během akce zjistili celkem čtyři desítky přestupků. Tři desítky z nich byly spáchány na úseku toxikomanie, převážně se jednalo o neoprávněné přechovávání malého množství konopí nebo pervitinu. Devět odhalených přestupků bylo spácháno v dopravě a v jednom případě se jednalo o přestupek proti pořádku v územní samosprávě," uvedla komisařka Marie Šafářová.

Policisté v rámci opatření zadokumentovali rovněž dva trestné činy.

"Z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy ve stadiu pokusu je podezřelý dvaadvacetiletý mladík. U něj policisté při kontrole našli krystalickou látku metamfetamin - pervitin a sušenou rostlinou hmotu konopí s obsahem psychotropní látky THC. Tyto drogy měly být určeny k další distribuci. Za uvedený skutek muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest," prozradila.

"Ve druhém případě se jednalo o trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, z jehož spáchání je podezřelý pětačtyřicetiletý muž. Jako řidiče osobního vozidla jej zastavila a kontrolovala policejní hlídka. Muž při kontrole nepředložil řidičský průkaz. Policisté posléze zjistili, že má až do března 2021 správním orgánem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Dle trestního zákoníku lze za tento trestný čin uložit trest odnětí svobody až na dvě léta," uvedla Šafářová.

Další články