Zde může být vaše reklama.

Popraskaná D35 u Přáslavic zavinila nehodu, bude se opravovat

Popraskaná D35 u Přáslavic zavinila nehodu, bude se opravovat

foto: Policie ČR - Olomouc

20. 06. 2021 - 12:22

V sobotu 19. června před patnáctou hodinou čtyřiačtyřicetiletá řidička řídila své auto na dálnici D35 z Olomouce směrem na Ostravu. Na 286 kilometru nepřizpůsobila rychlost stavu a povrchu vozovky a dostatečně se nevěnovala řízení a provozu před sebou. Vlivem vysokých teplot došlo totiž v místě k poškození dálničního povrchu, na což vozidla reagovala zpomalením až zastavením. Vzhledem k nutným opravám teď bude úsek několik dnů uzavřený.

"Tuto situaci řidička přehlédla, na poslední chvíli při jízdě v levém jízdním pruhu strhla řízení vozidla vlevo, ale nestihla se dostatečně vyhnout vozidlu Škoda Yeti stojící před ní a narazila do něj. Toto vozidlo bylo vlivem nárazu odmrštěno do pravého jízdního pruhu, kde narazilo do stojícího nákladního vozidla Daf. Řidička při úhybném manévru dále narazila do ocelových svodidel a do stojících vozidel Škoda Superb a Hyundai. Při dopravní nehodě byly zraněné osoby převezeny do Fakultní nemocnice v Olomouci. Policisté předběžně vyčíslili škodu na 1 225 000 korun. Dechové zkoušky na alkohol byly u všech řidičů negativní," popsal mluvčí policie Libor Hejtman.

Vlivem poškozené dálnice D35 v místě nehody byl úsek mezi 281 km (EXIT Přáslavice pozn. red) a 290 km (EXIT Velký Újezd pozn. red) uzavřen ve směru na Ostravu. Zhruba po dvou hodinách od dopravní nehody byl uzavřen i dálniční úsek na Olomouc," uvedl Hejtman.

Ještě dnes dopoledne pak mluvčí policie informoval o tom, že je dálnice D35 v úseku 281 km a 290 km v současné době zcela uzavřená oběma směry.

"Objízdná trasa je značena a je svedena na komunikaci II/437 přes obce Přáslavice, Kocourovec a Daskabát. Doba uzavřeného úseku je odhadována na nejméně 4 dny," doplnil Hejtman.

Další články